Menu Sluiten

kosten gevelrenovatie berekenen

Bad vervangen door inloopdouche: wat kost dat?

Het vervangen van een bad door een inloopdouche kost gemiddeld tussen de €1.075,- en €4.030,-, afhankelijk van de gekozen materialen en werkzaamheden. Dit bedrag is het uitbreken van het bad en de installatie van de douchebak, douchevloer, douchedeur, douchegoot, en kraanwerk. Er zijn dus veel verschillende factoren die invloed hebben op de kosten. Wil je besparen op de kosten?

Gratis offertes ontvangen!

Lees verder en leer meer over de kosten die komen kijken bij het vervangen van een bad voor een inloopdouche.

Bad vervangen door inloopdouche prijs

Als je een bad wilt vervangen door een inloopdouche, kun je rekening houden met verschillende kosten.

Het uitbreken van het bad kost gemiddeld tussen de €200,- en €400,-. Voor een douchebak betaal je tussen de €250,- en €500,-, terwijl een douchevloer tussen de €25,- en €30,- per vierkante meter kost. Een douchedeur kan variëren van €200 tot €600 en een douchegoot van €200,- tot €500,-. De kosten voor kraanwerk en een douchekop kunnen sterk variëren, van €200,- tot wel €2.000,-.

Dit zijn richtprijzen, dus de exacte kosten hangen af van de specifieke situatie en de keuzes die je maakt. Voor een duidelijker beeld van de kosten kun je een kijkje nemen in de onderstaande tabel. En wil je besparen op de kosten? Dan kun je een gratis offerte aanvragen!

Kostenoverzicht

Product Gemiddelde kosten*
Bad uitbreken €200,- tot €400,-
Douchebak €250,- tot 500
Douchevloer €25,- tot €30,- per m²
Douchedeur €200,- tot €600,-
Douchegoot €200,- tot €500,-
Kraanwerk en douchekop €200,- tot €2.000,-

* Inclusief BTW en montagekosten

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Het vervangen van een bad door een inloopdouche kan variëren in kosten, afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om deze factoren te begrijpen om een nauwkeurige schatting te krijgen van de totale kosten. In deze tekst worden de belangrijkste factoren besproken die de prijs beïnvloeden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld over het verwijderen en wegbrengen van het oude bad, welke inloopdouche je kiest, het type afvoer of de materiaalkosten. Lees verder en leer meer over deze verschillende factoren.

Oude bad verwijderen en wegbrengen

Het verwijderen van het oude bad is de eerste stap en kan arbeidsintensief zijn. Het bad moet zorgvuldig worden losgekoppeld van de leidingen en uit de badkamer worden getild. Vervolgens moet het bad op een milieuvriendelijke manier worden afgevoerd, wat extra kosten met zich mee kan brengen. Het verwijderen van een oud bad kost meestal tussen de €100,- en €300,-, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en het tarief van de vakman.

Soort inloopdouche

Er zijn verschillende soorten inloopdouches beschikbaar, van eenvoudige ontwerpen tot luxe modellen met extra functies. Een basis inloopdouche bestaat uit een douchebak, glazen wanden en een standaard douchekop. Luxe modellen kunnen functies hebben zoals ingebouwde zitjes, regendouches, en massagestralen. De prijs varieert dus sterk, afhankelijk van de gekozen stijl en functies. Eenvoudige modellen beginnen bij ongeveer €500,-, terwijl luxe inloopdouches wel €3000,- of meer kunnen kosten.

Inloopdouche senioren kosten

Voor senioren zijn er speciale inloopdouches die zijn ontworpen met veiligheid en gemak in gedachten. Deze douches hebben vaak antislipvloeren, zitjes, en handgrepen. De installatie van een seniorenvriendelijke inloopdouche kan duurder zijn vanwege deze extra veiligheidsvoorzieningen. De kosten beginnen meestal bij ongeveer €2000,- en kunnen oplopen tot €5000,-, afhankelijk van de specificaties en de gewenste veiligheidsopties.

Type afvoer

Het type afvoer dat nodig is voor een inloopdouche kan ook de kosten beïnvloeden. Een standaard afvoer is meestal goedkoper en eenvoudiger te installeren. Als u echter kiest voor een inloopdouche met een lineaire afvoer of een afvoer op maat, kunnen de kosten hoger uitvallen. Lineaire afvoeren zorgen voor een strakkere uitstraling en betere waterafvoer, maar zijn ook duurder in aanschaf en installatie. De prijs voor het installeren van een standaard afvoer begint bij ongeveer €100,-, terwijl een lineaire afvoer tussen de €200,- en €400,- kan kosten.

Materiaalkosten: vloer, scheidingswand en muren

De materialen die worden gebruikt voor de vloer, scheidingswand en muren van de inloopdouche hebben een grote invloed op de totale kosten. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld goedkoper dan natuursteen of glasmozaïek. Bovendien kunnen waterdichte wandpanelen een duurder, maar onderhoudsvriendelijker alternatief zijn. De prijzen voor materialen variëren sterk: keramische tegels kosten gemiddeld €20,- tot €50,- per vierkante meter, terwijl natuursteen en glasmozaïek tussen de €50,- en €150,- per m2 kunnen kosten.

Kosten extra opties

Extra opties zoals ingebouwde verlichting, een stoomfunctie, of een verwarmde vloer kunnen de kosten aanzienlijk verhogen. Deze extra’s zorgen voor extra comfort en luxe, maar brengen ook extra kosten met zich mee voor zowel de materialen als de installatie. Ingebouwde verlichting kan tussen de €100,- en €500,- kosten, afhankelijk van het type en de complexiteit van de installatie. Een stoomfunctie kan tussen de €1000,- en €3000,- kosten, en een verwarmde vloer kan variëren van €300,- tot €1000,-.

Arbeidskosten

De arbeidskosten vormen een groot deel van de totale kosten van het vervangen van een bad door een inloopdouche. Deze kosten variëren afhankelijk van de regio en de ervaring van de vakman. Over het algemeen liggen de arbeidskosten tussen de €40,- en €70,- per uur. Voor een complete badkamerrenovatie, inclusief het verwijderen van het oude bad en het installeren van de nieuwe inloopdouche, moet u rekening houden met arbeidskosten van €1000,- tot €3000,-. Het is altijd een goed idee om meerdere offertes aan te vragen om een eerlijke prijs te krijgen en om recensies van eerdere klanten te bekijken.

Inloopdouche in 1 dag laten plaatsen: kosten

Een nieuwe inloopdouche laten plaatsen kost vanaf €5.990,-. Dit bedrag is voor een standaard inloopdouche die in één dag geplaatst kan worden. Als je extra functies wilt toevoegen voor meer veiligheid en comfort, zoals handvatten in de inloopdouche of een douchestoel, kan de prijs hoger worden. Deze extra’s maken de douche veiliger en comfortabeler, vooral voor mensen die wat meer ondersteuning nodig hebben. De totale kosten hangen dus af van de gekozen opties. Overweeg je een inloopdouche met deze extra functies, houd dan rekening met een hoger budget. Zo krijg je een douche die precies aan je wensen voldoet.

Hoe kun je besparen op de kosten?

Het vervangen van een bad door een inloopdouche kan veel geld kosten, maar er zijn manieren om te besparen. Hier zijn een paar tips:

 • Vergelijk offertes: Vraag offertes aan bij meerdere vakmensen en vergelijk de prijzen. Dit helpt je de beste deal te vinden.
 • Kies voor standaardopties: Luxe functies zijn mooi, maar duur. Ga voor eenvoudige modellen zonder extra’s.
 • Kies goedkopere materialen: Keramische tegels en standaard douchekoppen zijn goedkoper dan natuursteen en luxe douches.
 • Herbruikbare onderdelen: Gebruik bestaande onderdelen zoals leidingen of tegels opnieuw als ze nog in goede staat zijn.
 • Koop aanbiedingen: Let op kortingen en aanbiedingen bij bouwmarkten voor materialen zoals tegels en douchewanden.
 • Minder extra’s: Beperk het aantal extra’s zoals ingebouwde verlichting of verwarmde vloeren om kosten te besparen.
 • Doe kleine dingen zelf: Kleine klussen zoals schilderen of het kitten van voegen kun je zelf doen in plaats van een vakman in te huren.

Kun je zelf een bad vervangen door een inloopdouche?

Wanneer zelf doen: Wanneer een vakman inschakelen:
 • Als je handig bent en ervaring hebt met klussen.
 • Als je tijd hebt om het rustig aan te doen.
 • Als je kosten wilt besparen en het niet erg vindt om te leren tijdens het proces.
 • Als je geen ervaring hebt met loodgieterswerk of tegelen.
 • Als je weinig tijd hebt.
 • Als je zeker wilt zijn van een goed resultaat.

Besparen op de kosten van badkamer renovatie: vergelijk gratis offertes!

Wanneer je een bad wil vervangen voor een inloopdouche zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden als je de prijs gaat uitrekenen. Zo betaal je voor zowel het verwijderen van het bad, als het aanschaffen van de nieuwe douche. Wanneer je wil besparen op de kosten kun je dit doen door voor goedkope materialen te kiezen, maar je kunt ook een gratis gratis offerteaanvraag doen. Ontvang gratis offertes en bespaar!

Je komt zo namelijk makkelijk en snel in contact met vakmannen bij jou in de regio en bespaart tot wel 40% op de kosten!