Menu Sluiten

Zonnepanelen reinigen prijs

Wat kost zonnepanelen reinigen?

Het reinigen van zonnepanelen kost gemiddeld €100,- tot €150,-. Het reinigen van zonnepanelen is belangrijk om hun efficiëntie te behouden en een maximale energiebesparing te garanderen. Vuile zonnepanelen kunnen tot 20% van hun efficiëntie verliezen, wat resulteert in lagere energiebesparingen en een langere terugverdientijd. Het reinigen van zonnepanelen zorgt ervoor dat het rendement van zonnepanelen met 3% omhoog gaat.

Op deze pagina lees je meer over de kosten van het schoonmaken van zonnepanelen, factoren die van invloed zijn op deze kosten, de prijsopbouw en handige bespaartips. Zonnepanelen laten reinigen door een vakman? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Zonnepanelen kuisen prijs: een samenvatting

 • Het laten reinigen van zonnepanelen kost gemiddeld €100,- tot €150,-.
 • Je kan er ook voor kiezen om een startprijs te hanteren en daarna een extra bedrag per paneel te betalen. De startprijs is tussen de €40,- en €50,- en de extra kosten per paneel zijn €1,- tot €2,-.
 • Voor een set van 20 panelen betaal je gemiddeld €90,- tot €100,-.
 • Voor een set van 8 panelen betaal je gemiddeld €48,- tot €66,-.
 • De prijsopbouw voor het laten reinigen van je panelen bestaat uit drie hoofdcomponenten: materiaalkosten, arbeidskosten en overige kosten.
 • De totaalprijs wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals het aantal panelen, de bereikbaarheid en het type vervuiling.
 • Wil je besparen op de prijs? Kijk dan naar de volgende bespaartips: zelf doen, klussen combineren en offertes vergelijken.
Inhoud van deze pagina:

Wat zijn de kosten van zonnepanelen schoonmaken?

De kosten voor het schoonmaken van zonnepanelen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de installatie en de gekozen professional. Gemiddeld betaal je tussen de €100,- en €150,- exclusief btw als je deze taak uitbesteedt. Sommige experts hanteren een startprijs en brengen daarna een extra bedrag per paneel in rekening. De kosten voor het reinigen van zonnepanelen zijn dan €40,- tot €50,- plus €1,- tot €2,- per paneel.

Voor een set van 20 panelen betaal je gemiddeld tussen de €90,- en €100,-. Voor een set van 8 zonnepanelen betaal je gemiddeld €48,- tot €66,-. Hieronder vind je een duidelijk overzicht van de kosten voor het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen reinigen prijs 2024

Werkwijze Prijs*
Totaalprijs €100,- tot €150,-
Startprijs + prijs per paneel €40,- tot €50,- + €1,- tot €2,- extra per paneel

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per bedrijf verschillende kunnen zijn. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Zonnepanelen laten reinigen prijsvoorbeelden

Bijvoorbeeld, als je een set van 24 zonnepanelen hebt en je kiest voor een professional die een startprijs hanteert, kunnen de kosten tussen de €64,- en €98,- exclusief btw liggen. Dit is gebaseerd op een startprijs van €40,- tot €50,- en extra kosten per paneel van €1,- tot €2,-.

Voor een set van 14 zonnepanelen zou je tussen de €54,- en €78,- exclusief btw betalen, en voor een set van 6 zonnepanelen zou je tussen de €46,- en €62,- exclusief btw betalen, met dezelfde startprijs en extra kosten per paneel.

Reinigen zonnepanelen

Hoe is de prijs van zonnepanelen reinigen opgebouwd?

De prijs voor het reinigen van zonnepanelen bestaat uit drie hoofdcomponenten: materiaalkosten, arbeidskosten en overige kosten.

Materiaalkosten
Materiaalkosten omvatten de kosten voor reinigingsmiddelen, osmosewater en eventueel gespecialiseerde apparatuur zoals borstels of hogedrukreinigers. Deze kosten variëren afhankelijk van de gebruikte materialen en de specifieke reinigingstechnieken. Gemiddeld liggen de materiaalkosten tussen de €15,- en €30,- per reinigingsbeurt.

Arbeidskosten
Arbeidskosten vormen een groot deel van de totale kosten. Deze omvatten het uurtarief van de professional en kunnen variëren afhankelijk van de ervaring en expertise van de professional. Voor moeilijk bereikbare panelen of extra vuile panelen kan meer arbeid nodig zijn, wat de kosten kan verhogen.

Overige kosten
Overige kosten kunnen bestaan uit voorrijkosten, administratiekosten en eventuele kosten voor veiligheidsmaatregelen die genomen moeten worden tijdens de reiniging. Gemiddeld liggen de voorrijkosten tussen de €20,- en €50,-. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de locatie en de specifieke omstandigheden van de installatie.

Welke factoren beïnvloeden de kosten zonnepanelen reinigen?

De kosten voor het reinigen van zonnepanelen kunnen variëren op basis van de verschillende factoren, zoals het aantal panelen, de bereikbaarheid van de panelen en de type vervuiling. Wanner panelen zwaar vervuild zijn zullen de kosten omhoog gaan. Hieronder lees je wel factoren van invloed zijn op de totaalprijs:

 • Aantal panelen: Hoe meer panelen je hebt, hoe hoger de totale kosten zullen zijn, hoewel de prijs per paneel kan dalen bij grotere installaties. Het laten reinigen van 8 panelen kost bijvoorbeeld tussen de €48,- en €66,-, terwijl het laten reinigen van 14 panelen tussen de €54,- en €78,- kost.
 • Toegankelijkheid: Moeilijk bereikbare panelen kunnen hogere kosten met zich meebrengen vanwege de extra tijd en moeite die nodig zijn om ze te reinigen.
 • Type vervuiling: Zwaar vervuilde panelen door bijvoorbeeld vogelpoep of industriële uitstoot vereisen intensievere reinigingstechnieken en dus hogere kosten.
 • Ervaring van de professional: Ervaren professionals kunnen hogere tarieven hanteren, maar bieden vaak ook een hogere kwaliteit van dienstverlening.

Besparen op de prijs reinigen zonnepanelen: handige bespaartips!

De prijs voor het laten reinigen van zonnepanelen kan behoorlijk oplopen. Wil je besparen op de kosten van het reinigen van je zonnepanelen? Lees dan de onderstaande tips door:

 • Zelf doen: Met de juiste uitrusting en veiligheidsmaatregelen kun je mogelijk zelf je zonnepanelen reinigen.
 • Combineren van diensten: Laat meerdere klussen in één keer uitvoeren om te besparen op voorrijkosten.
 • Vergelijk offertes:Vraag gratis offertes aan bij verschillende professionals om de beste prijs te vinden. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken kun je tot wel 40% op de totaalprijs besparen.

Zonnepanelen schoonmaken

Besparen op de prijs van zonnepanelen reinigen? Vergelijk gratis offertes!

Zijn jouw zonnepanelen toe aan een reinigingsbeurt? Gemiddeld kost een reinigingsbeurt tussen de €100,- en €150,-. Het laten reinigen van je zonnepanelen zorgt ervoor dat je een hoger rendement behaalt. Wanneer je dit niet kun je 20% van je rendement verliezen. Wil je besparen op de totaalprijs? Ga dan op zoek naar een zonnepanelen installateur bij jou uit de beurt.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je maximaal 5 offertes van zonnepanelen installateurs bij jou in de regio. Vergelijk op je gemak de voorwaarden en kosten. Uiteindelijk kun je tot wel 40% op de totaalprijs besparen! Je aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.