Menu Sluiten

wat kost gevelisolatie

Gyproc plaatsen, wat zijn de kosten?

Gipsplaten laten plaatsen op een kale zolder, zonder isolatie. Hoeveel kost het om gipsplaten te plaatsen. Dampscherm: Tussen het isolatiemateriaal en de wandafwerking moet een dampscherm worden geplaatst, met uitzondering van kant en klare gyprocplaten die al voorzien zijn van een dampscherm. Je kunt je voorstellen dat de kosten hoger worden, als de vakman er langer mee bezig is. Denk daarbij aan de voorbereiding die het plaatsen van de nieuwe keuken kost. De innovatieve wand-, vloer- en plafond gipsplaten van Gyproc bieden hoogwaardige interne oppervlakken. Het voordeel van het kiezen van kant en klare gipsplaten voor op uw wand of plafond is dat de gips zelf niet meer gemaakt hoeft te worden. Bij het plaatsen van een vals plafond of wand, is er de keuze uit verschillende soorten gyproc platen. Nadat de gyproc gipsplaten zijn geplaatst is het noodzakelijk om deze af te werken. De prijs voor een gyproc scheidingswand ligt rond de €40,- tot €45,- per m². Deze bestaat uit metal stud profielen van 55 millimeter met 50 millimeter aan isolatie.

Gyprocwerken prijzen

Soort wand Prijs per m² Omchrijving
Losse gyprocplaten €6,- tot €40,- 55 mm profielen
Voorzetwand €25,- tot €30,- 55 mm profielen
Met 50 mm isolatie
Dubbele voorzetwand €30,- tot €35,- 2 gyprocplaten met isolatie
Scheidingswand €40,- tot €45,- 55 mm profielen
Met 50 mm isolatie
Dubbele scheidingswand €55,- tot €60,- 2 gyprocplaten met isolatie

Meer informatie over gyprocwerken op Bouwadviseur.be.

Kostprijs gyproc scheidingswand

De prijs voor het zelf plaatsen van een Gyproc scheidingswand ligt tussen de €16,00 – €33,00 per m2. Ook hier is de prijs met name afhankelijk van de soort Gyproc gipsplaat. De prijs voor het zelf plaatsen van een Gyproc voorzetwand ligt tussen de €12,00 – €24,00 per m2, afhankelijk van de plaatsoort. We hebben een overzicht gemaakt van de geschatte kosten per vierkante meter voor de meest gebruikte Gyproc gipsplaten, zowel voor de plaatsing van een voorzetwand als een scheidingswand. Besteed het plaatsen van gyproc uit aan een vakman en profiteer van de hoogste kwaliteit: of het nu gaat om een voorzetwand of verlaagd plafond. Bij het plaatsen van een vals plafond of wand, is er de keuze uit verschillende soorten gyproc platen. Bijvoorbeeld de keuze voor de dikte van de plaat, de mate van isolatie en het materiaal voor de metal stud profielen.

Kostprijs gyproc voorzetwand

Kies je voor een gewone voorzetwand zonder isolatie, dan kan je je verwachten aan prijzen tussen 25 en 30 euro per m2. Voor een gyproc voorzetwand in combinatie met isolatie kan je rekenen op een gemiddelde prijs van 30 à 40 euro per m2. Hou er wel rekening mee dat de kosten hierbij sterk afhankelijk zijn van het gekozen isolatiemateriaal en de dikte ervan. Het plaatsen van een Gyproc voorzetwand omvat het verlengen van interne vensterbanken en openingen, en het verwijderen en opnieuw plaatsen van plinten, raamkozijnen en rails. Gyproc gipsplaten zijn de ultieme oplossing voor hedendaagse gebouwen, die kostenefficiënte prestaties bieden om een moderne interne omgeving te creëren die comfort en veiligheid voor inzittenden mogelijk maakt.

Kostprijs gyproc plafond

Een mooi strak plafond met Gyproc plafondplaten. Met Gyproc maakt u zelf een mooi strak plafond. Dat gaat snel en eenvoudig met Gyproc plafondplaten en Gyproc rachels. Deze rachels hebben het voordeel, dat ze altijd recht zijn en tevens zorgen voor een hoge geluidsisolatie. Voor het plaatsen van een afgehangen gyproc plafond liggen de kosten gemiddeld rond de €55,- tot €70,- per m². Deze prijs is inclusief montage.

Voordelen van Gyproc platen met een metalen regelwerk:

  • Hoge geluidsisolatie
  • Gips is brandveilig
  • Snel, makkelijk en eenvoudig te monteren
  • Gemakkelijk te schroeven
  • Altijd recht, geen last van krimp of uitzetting

Afwerking gyproc

Gyproc afwerken met een volledig glad resultaat kan met twee soorten voegmiddelen: een poeder dat je zelf moet mengen met water (ABA joint) en een kant-en-klare mix die je direct kan gebruiken (ABA mix). Het afwerken van gipsplaat krijgt een geheel nieuwe dimensie wanneer een gladde afwerking vereist is omdat het veel meer werk vereist, evenals een zeer strikte aandacht voor detail. Er zijn twee typen gladde wandafwerkingen: voor behang (een laag voegmassa wordt aangebracht en geschuurd) en voor verf (die een lichte afwerking met kiezels achterlaat). Na het plamuren of voegen van je gyproc kun je een gyproc plaat afwerken door hem te schilderen , te behangen of te betegelen Daarnaast kun je ook sierelementen aanbrengen. Er zijn slechts twee manieren om gyproc perfect schilderklaar af te werken: na het opvullen van de voegen nog een volledig laagje finisher over het ganse plaatoppervlak (moet je wel in de vingers hebben en goed materiaal voor hebben) of een vliesbehang erover.

Prijstabel: afwerking gyproc prijs per m²

Afwerking Prijs per m²*
Plamuren €15,- tot €30,-
Schilderen €25,- tot €35,-
Behangen €10,- tot €20,-
Betegelen €40,- tot €90,-
Pleisteren €15,- tot €35,-

Gyproc zelf plaatsen

Als u de wand gaat afwerken met tegels of dampdicht vinylbehang, breng dan géén dampremmende folie aan en gebruik isolatiemateriaal zonder damp remmende laag. Als de voorzetwand voor een koude muur komt, zorg dan voor ventilatie tussen buitenmuur en isolatiemateriaal (boor gaten van 10 mm in de verticale voegen, schuinoplopend van buiten naar binnen). De overige staanders plaatsen met een hart-op-hartafstand van 60 cm. Zorg ervoor dat ze met de open zijde in dezelfde richting staan. Door de gyprocplaten rechtsreeks aan de muur te bevestigen verlies je geen plaats. Een gyproc voorzetwand met profielen zorgt voor een betere isolatie en maakt dat leidingen makkelijker weggewerkt kunnen worden? Het volgende profiel moet goed op zijn plaats geduwd worden alvorens de volgende gyprocplaat vast te schroeven.

Gyproc met isolatie

Net als het langs binnen isoleren met gyproc van muren en daken, kan je de isolatie van je plafond afwerken met gyproc. Gaat u de platen nog verder afwerken met pleisterwerk of wilt u juist een afwerking met zichtbare naad, dan kunt u beter kiezen voor PIR + gipsplaten met een ronde kant. Maar wie op zoek is naar gipsplaten van het merk gyproc, kan alvast één van deze gyproc isolatiepanelen gebruiken. Deze isolatieplaten, al dan niet aan het hand van een rooster, worden afgewerkt met gipsplaten. Bij egale muren kunnen de isolatieplaten rechtstreeks op de muur bevestigd worden. Bovendien bestaan er gyprocplaten die al voorzien zijn van isolatie. De isolatieplaten of -wol worden afgewerkt met gyproc platen die direct behangen of geverfd kunnen worden. Door de vele beschikbare isolatiematerialen en door het grote verschil in de dikte van de platen kan de prijs van gyproc met isolatie sterk variëren. De gipsplaten met isolatie worden doorgaans met behulp van L-gips rechtstreeks tegen de wand of het plafond gelijmd.