Menu Sluiten

Dak ontmossen prijs

Wat kost een dak ontmossen?

Het laten ontmossen van je dak kost gemiddeld €10,- tot €15,- per m². De kosten zijn afhankelijk van de ernst van de vervuiling en het totale dakoppervlak. Het ontmossen van een dak is van belang voor het behoud van je woning. Mossen, algen en andere verontreinigingen kunnen de levensduur van je dak aanzienlijk verkorten als ze niet op tijd worden verwijderd.

Op deze pagina lees je meer over de prijzen van het ontmossen van daken per vierkante meter, een overzicht van de kosten in 2024, en tips om op deze kosten te besparen. Wil je jouw dak laten ontmossen door een dakdekker? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Dak ontmossen prijs: een samenvatting

 • Het laten ontmossen van je dak kost gemiddeld €10,- tot €15,- per m².
 • De prijs is afhankelijk van: grootte van je dak, type vervuiling en type reiniging.
 • Dak coaten kost gemiddeld €30,- per m².
 • Bespaartips voor het laten ontmossen van je dak: doe zelf voorwerk, combineer verschillende werkzaamheden en vergelijk offertes.
Inhoud van deze pagina:

Ontmossen van daken prijs per m²

De prijs voor het ontmossen van daken varieert, maar gemiddeld betaal je tussen de €10,- en €15,- per m². Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het dak, de toegankelijkheid en de mate van vervuiling. Hoe groter het dakoppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter vaak zal zijn.

De techniek die er wordt gebruikt is ook van grote invloed op de prijs die je betaalt. Ontmossen van daken kan met reinigingsmiddel of zonder reinigingsmiddel. Wanneer het wordt gedaan met reinigingsmiddel zal je rond de €15,- per m² betalen en zonder rond de €10,- per m². Hieronder vind je een prijstabel van de kosten per m².

Prijs dak ontmossen 2024

Aantal m² Gemiddelde prijs*
20 m² €200,- tot €300,-
30 m² €300,- tot €450,-
45 m² €450,- tot €675,-
60 m² €600,- tot €900,-
80 m² €800,- tot €1.200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per dakwerker kunnen verschillen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Dak ontmossen en coaten prijs

Het coaten van je dak na het ontmossen is een goede investering. Het zorgt ervoor dat je dak beter beschermd is tegen nieuwe mosvorming en andere verontreinigingen. De kosten voor het ontmossen en coaten van je dak beginnen vanaf €30,- per m². Dit kan variëren afhankelijk van de staat van je dak en het type coating dat wordt gebruikt, er zijn namelijk verschillende opties voor het coaten van je dak.

Het reinigen van je dakpannen kost gemiddeld tussen de €5,- en €15,- per m². Wanneer je ervoor kiest om je dakpannen te coaten, liggen de kosten tussen de €10,- en €20,- per m². Een andere optie is het impregneren van je dak, dit kost meestal tussen de €7,- en €12,- per m².

De prijs die je betaalt voor het coaten van je dak is afhankelijk van de grootte van je dak, de staat van je dakbedekking en de gebruikte materialen. Om de beste prijs te krijgen is het altijd verstandig om verschillende offertes te vergelijken.

Hoe wordt de prijs samengesteld?

De kosten voor het ontmossen van een dak kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van meerdere factoren. De grootte van het dak is bijvoorbeeld van invloed op de totaalprijs die je betaalt, net zoals de mate van de vervuiling en het type behandeling. Hier volgen de belangrijkste factoren die de prijs voor het ontmossen van je dak bepalen:

 • Grootte van het dak: Hoe groter het dak, hoe meer materiaal en tijd er nodig is om het te ontmossen. Dit betekent echter niet altijd dat de prijs per vierkante meter toeneemt; bij grotere daken kan de prijs per m² vaak dalen vanwege schaalvoordelen. Het is in dit geval namelijk voordeliger voor de dakdekker waardoor de prijs naar beneden gaat.
 • Toegankelijkheid: Daken die moeilijk te bereiken zijn, vereisen extra veiligheidsmaatregelen en speciale apparatuur, wat de kosten kan verhogen. Een goed toegankelijk dak kan dus goedkoper zijn om te ontmossen.
 • Mate van vervuiling: Als je dak zwaar vervuild is met mossen, algen en andere verontreinigingen, zal het meer tijd en middelen kosten om deze grondig te verwijderen. Dit kan de prijs aanzienlijk verhogen in vergelijking met een dak dat slechts licht vervuild is.
 • Type behandeling: De methode die wordt gebruikt om je dak te ontmossen, speelt ook een rol in de prijs. Simpel ontmossen is meestal goedkoper dan uitgebreidere behandelingen zoals reinigen, coaten of impregneren. Ook wanneer er een reinigingsmiddel wordt gebruikt zal de prijs hoger zijn.

Bespaartips dak ontmossen

Dak ontmossen kan prijzig zijn, maar er zijn manieren om op de kosten te besparen, zoals het zelf doen van voorwerk of door de klus te combineren met een andere klus of met het dak van je buren: Hieronder lees je een aantal handige bespaartips voor het laten ontmossen van je dak:

 • Doe het voorwerk zelf: Als je handig bent, kun je de voorbereidingen zelf treffen, zoals het vrijmaken van het dakoppervlak.
 • Kies voor een combideal: Sommige bedrijven bieden korting aan als je meerdere diensten tegelijk afneemt, zoals ontmossen en coaten. Het kan ook slim zijn om het samen te doen met je buren, meestal krijg je namelijk korting als je dit met elkaar combineert.
 • Vergelijk offertes: Vraag bij meerdere bedrijven een offerte aan en vergelijk de prijzen. Dit kan je tot wel 40% besparen op de kosten.

Dak ontmossen

Dak laten ontmossen? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Het laten ontmossen van je dak kost gemiddeld €10,- tot €15,- per m². Wanneer je jouw dak wil beschermen tegen beschadigingen is het een goede investering. Laat het dak ontmossen door een vakman en laat eventueel een coating aanbrengen voor een langer resultaat. Ben je op zoek naar een vakman bij jou uit de regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de offertes van verschillende dakwerkers. Je kiest daarna zelf gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod. De besparing loopt zo op tot wel 40%! En geen zorgen, want de offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!