Menu Sluiten

kosten gevelrenovatie berekenen

Wat kost een toilet renovatie?

Het renoveren van een toilet kost tussen de €3.250,- tot €3.600,-, afhankelijk voor wat voor renovatie je kiest. Zo is een standaard renovatie goedkoper dan een all-in renovatie. Hiernaast zijn er nog andere factoren die een rol spelen in de eindprijs. Denk hierbij aan materiaalkosten of arbeidskosten. Je kunt besparen op de kosten door hier rekening mee te houden, of door een gratis offerte aan te vragen. Dit kun je doen via de onderstaande link!

Gratis offertes vergelijken

Toilet renovatie kosten

Het renoveren van een toilet brengt een aantal kosten met zich mee.

Een basis toilet renovatie kost €3.250,- en gaat om het vernieuwen van de vloer, wanden tot 1,20 meter, en het installeren van een nieuw basis toilet. Voor extra luxe en comfort kun je kiezen voor een all-in toilet renovatie voor €3.600,-. Hierbij krijg je naast de basisrenovatie ook extra’s zoals accessoires en een fontein. Wil je nog meer personaliseren? Dan kun je bijvoorbeeld tegels tot het plafond laten plaatsen voor €450,- tot €600,-, leidingen wegwerken voor €125,- tot €200,-, of het plafond verlagen met led-verlichting voor €350,- tot €450,-.

Luxe toiletten en accessoires zijn ook beschikbaar, waarbij de prijzen variëren afhankelijk van je keuze. Wil je een duidelijker beeld van deze kosten neem dan een kijkje in de onderstaande tabel. Hier staan alle prijzen nogmaals beschreven. En je kunt ook besparen op deze kosten! Dat doe je door een vrijblijvende offerteaanvraag te doen!

Kostenoverzicht toilet renovatie

Type werk Gemiddelde kosten*
Basis toilet renovatie €3.250,-
All-in toilet renovatie €3.600,-
Tegels tot het plafond of stucwerk €450,- tot €600,-
Wegwerken van leidingen €125,- tot €200,-
Verlagen van plafond met led-verlichting €350,- tot €450,-

* Inclusief BTW en montagekosten

Wat heeft invloed op de kosten van een toilet renovatie?

Type renovatie

De kosten van een toilet renovatie hangen sterk af van het type renovatie dat je kiest. Bij een basis toilet renovatie worden bijvoorbeeld de vloer, wanden tot 1,20 meter en het toilet zelf vernieuwd, wat ongeveer €3.250,- kost. Dit gaat om het vervangen van oude tegels en sanitair door nieuwe, eenvoudigere materialen. Het is een goede keuze als je de uitstraling van je toilet wilt opfrissen zonder al te veel uit te geven. Deze renovatie duurt meestal een paar dagen, afhankelijk van de beschikbaarheid van materialen en de snelheid van de vakman.
Basis toilet renovatie

Voor een all-in renovatie, die ook accessoires en een fontein bevat, betaal je rond de €3.600,-. Deze renovatie biedt meer luxe en comfort, met extra’s zoals handdoekhouders, een stijlvolle fontein en mogelijk zelfs een geïntegreerde kast voor opslag. Het kan ook hoogwaardige tegels en sanitair omvatten. De all-in renovatie kan iets langer duren dan de basisrenovatie, maar biedt een completer en luxer eindresultaat.

Als je de renovatie binnen twee dagen klaar wilt hebben, kunnen de kosten hoger uitvallen vanwege de intensieve arbeidsplanning en eventueel extra personeel. Dit snelle renovatieproces is ideaal als je weinig tijd hebt, maar bereid bent om meer te betalen voor een spoedservice. Extra vakmensen en snellere werkmethoden worden ingezet om het project binnen de strakke deadline af te ronden. Dit type renovatie kan variëren in kosten afhankelijk van de complexiteit en benodigde mankracht.

Materiaalkosten

De materiaalkosten spelen een grote rol in de totale kosten van een toilet renovatie. Het type toilet dat je kiest, beïnvloedt de prijs sterk. Een basis toilet is goedkoper dan een luxe toilet met extra functies. Tegels zijn ook een belangrijke factor; eenvoudige tegels zijn goedkoper dan designertegels of mozaïeken. Daarnaast kunnen extra opties zoals stucwerk, led-verlichting of speciale accessoires de materiaalkosten verhogen.

Arbeidskosten: uurtarief van de vakman

De arbeidskosten hangen af van het uurtarief van de vakman en de tijd die nodig is om de renovatie uit te voeren. Een ervaren vakman kan een hoger uurtarief hebben, maar werkt vaak sneller en nauwkeuriger. Bij een basis renovatie zijn de arbeidskosten lager omdat er minder werk nodig is. Voor een all-in renovatie of een snelle renovatie binnen twee dagen zijn de arbeidskosten hoger vanwege de complexiteit en het tempo van het werk. Het is belangrijk om vooraf een duidelijk overzicht van de arbeidskosten te krijgen om verrassingen te voorkomen.

Wat kost het betegelen van een toilet?

Het betegelen van een toilet kan variëren in kosten, afhankelijk van de benodigde werkzaamheden en materialen.

Het uitvlakken van het plafond en de wanden (10 m²) kost tussen de €150,- en €200,-. Het zetten van wandtegels (5 m²) kost tussen de €125,- en €200,-. Voor het egaliseren van de vloer (2 m²) betaal je tussen de €40,- en €70,-. Het leggen van vloertegels (2 m²) kost tussen de €50,- en €100,-.

Daarnaast kan stucwerk boven de tegels (5 m) variëren van €40,- tot €120,-. In totaal kun je voor het betegelen van een toilet rekening houden met een bedrag tussen de €405,- en €690,-, afhankelijk van de gekozen opties en materialen.

Kun je zelf een toilet renoveren?

Als je handig bent en tijd hebt, kun je proberen zelf je toilet te renoveren. Maar als je weinig ervaring hebt of het snel en professioneel gedaan wilt hebben, is het beter om een vakman in te schakelen. Dit zorgt voor een goed resultaat en voorkomt mogelijke problemen in de toekomst.

Zelf een toilet renoveren: Vakman inschakelen:
Voordelen:

 • Kosten besparen: Je hoeft geen arbeidskosten te betalen.
 • Leerervaring: Je leert nieuwe vaardigheden en krijgt voldoening van het zelf doen.
 • Flexibiliteit: Je kunt in je eigen tempo werken.
Voordelen:

 • Professioneel resultaat: Vakmannen hebben de ervaring om het werk goed en efficiënt uit te voeren.
 • Tijdsbesparing: Een vakman kan de klus vaak sneller klaren.
 • Garantie: Vaak krijg je garantie op het geleverde werk, wat gemoedsrust geeft.
Nadelen:

 • Tijdrovend: Het kan langer duren dan gepland, vooral zonder ervaring.
 • Risico op fouten: Onervarenheid kan leiden tot fouten die later duur zijn om te repareren.
 • Specifieke kennis nodig: Voor bepaalde taken zoals loodgieterswerk en tegelen heb je specifieke kennis en vaardigheden nodig.
Nadelen:

 • Kosten: Het inhuren van een vakman is duurder vanwege de arbeidskosten.
 • Planning: Je moet de werkzaamheden afstemmen met de beschikbaarheid van de vakman.

Besparen op een toiletrenovatie doe je zo!

Met deze tips kun je flink besparen op je toiletrenovatie zonder dat de kwaliteit er onder leidt:

 • Doe-het-zelf: Sloop het oude toilet zelf en schilder de muren om arbeidskosten te besparen.
 • Goedkopere materialen: Kies voor basis tegels en sanitair die goedkoper maar functioneel zijn.
 • Vergelijken van offertes: Vraag offertes aan bij verschillende vakmensen en kies de beste deal.
 • Hergebruik materialen: Gebruik oude tegels of sanitair als deze nog in goede staat zijn.
 • Planning: Plan alles goed en koop materialen op tijd om extra kosten door spoedleveringen te voorkomen.

Interesse in een toiletrenovatie? Ontvang gratis offertes!

Op het moment dat je een toilet laat renoveren kun je kiezen tussen een standaard renovatie en een all-in toiletrenovatie. Je kunt besparen op de kosten van zo’n renovatie door zelf aan de slag te gaan, te kiezen voor goedkope materialen of materialen te hergebruiken. Maar je kunt ook een gratis offerteaanvraag doen. Je bespaart dan al snel 40% op de kosten!