Menu Sluiten

Prijs dakwerken

Wat kosten dakwerken?

Als je overweegt om dakwerken uit te laten voeren, vraag je je waarschijnlijk af wat de kosten zullen zijn. De prijzen van dakwerken liggen tussen de €35,- tot €45,- per uur. De prijzen van dakwerken kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het type dak, de omvang van de werkzaamheden, en het materiaal dat wordt gebruikt.

Op deze pagina lees je alles over de prijzen van dakwerken in 2024, inclusief handige bespaartips en gedetailleerde prijstabellen. Dakwerken laten uitvoeren door een dakdekker? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Dakwerken prijzen: de belangrijkste informatie op een rij!

 • De prijzen van dakwerken hangen af van het type dakwerk, grootte van het oppervlak, het tarief van de dakwerker en het type dakbedekking.
 • Dakonderhoud kost gemiddeld €15,- per m².
 • Dakreparatie kost gemiddeld rond de €150,- tot €300,-.
 • Het laten aanbrengen van dakisolatie kost gemiddeld rond de €20,- tot €115,- per m².
 • Het laten uitvoeren van een dakrenovatie kost gemiddeld rond de €30,- per m².
 • De prijs voor het laten aanbrengen van nieuwe dakbedekking ligt tussen de €22,- en €80,- per m².
Inhoud van deze pagina:

Wat zijn de prijzen van dakwerken per m²?

De prijzen voor dakwerken per m² kunnen behoorlijk verschillen. De prijzen zijn onder andere afhankelijk van de dakwerker zelf, de grootte van de klus, het type klus en de materiaalkosten. Het laten onderhouden van je dak kost gemiddeld €15,- per m². Wanneer je dak toe is aan een dakrenovatie betaal je rond de €30,- per m².

Is je dak beschadigd? Dan is zaak om een dakreparatie uit te laten voeren. Een dakreparatie voor een hellende dak kost gemiddeld €150,- tot €300,- per m². Een dakreparatie voor een plat dak is meestal wat duurder. Hiervoor betaal je rond de €250,- tot €300,- per m².

Naast het onderhouden, repareren of renoveren van je dak, kun je jouw dak ook laten isoleren. Deze kosten kunnen flink verschillen en beginnen vanaf €20,- per m² en kunnen oplopen tot €115,- per m².

Type dakwerk Gemiddelde prijzen per m²*
Dakonderhoud €15,-
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €300,-
Dakreparatie plat dak €250,- tot €300,-
Dakisolatie €20,- tot €115,-
Dakrenovatie Vanaf €30,-

*Let op: dit zijn prijzen die per dakdekker kunnen verschillen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Kostprijs dakrenovatie

Een dakrenovatie kan variëren van eenvoudige reparaties tot een volledige vervanging van het dak. De gemiddelde kosten voor een dakrenovatie beginnen bij €30,- per m². Voor een dak van 100 m² kunnen de kosten dus beginnen bij €3.000,-. Bij een grotere renovatie kan dit bedrag oplopen, vooral als er ook nieuwe dakisolatie wordt aangebracht. Bijvoorbeeld, als je een dakrenovatie inclusief isolatie van 100 m² uitvoert, kunnen de totale kosten variëren van €5.000,- tot €10.000,-, afhankelijk van de gebruikte materialen en de complexiteit van het werk.

Dakreparatie kosten

De kosten voor dakreparaties kunnen sterk variëren afhankelijk van de aard van de schade. Voor het vervangen van een zwak gedeelte van een plat dak betaal je bijvoorbeeld tussen de €250,- en €300,- per m². Het vervangen van enkele dakpannen op een hellend dak kost tussen de €150,- en €350,- per m². Stel dat je een lekkage hebt op een oppervlakte van 10 m² op een plat dak, dan kunnen de totale kosten variëren van €2.500,- tot €3.000,-. Voor een hellend dak met een beschadigd deel van 20 m² bedragen de kosten tussen de €3.000,- en €7.000,-.

Kosten dakonderhoud

Regelmatig onderhoud is van groot belang om de levensduur van je dak te verlengen. De gemiddelde kosten voor dakonderhoud liggen rond de €15,- per m². Dit kan variëren afhankelijk van de omvang en frequentie van het onderhoud. Voor een dak van 100 m² betaal je dus ongeveer €1.500,-. Dakonderhoud kan bestaan uit het reinigen van dakgoten, het controleren op lekkages, het vervangen van beschadigde dakpannen, en het uitvoeren van kleine reparaties. Regelmatig onderhoud kan helpen om grote, dure reparaties in de toekomst te voorkomen.

Dakisolatie prijzen

Dakisolatie is een belangrijke investering om energie te besparen en het comfort in je huis te verbeteren. Voor een dak van 50 m² betaal je dus tussen de €1.000,- en €2.500,- voor isolatie langs binnen, en tussen de €3.500,- en €5.750,- voor isolatie langs buiten. Dakisolatie kan de energiekosten aanzienlijk verlagen en de investering terugverdienen binnen enkele jaren. Het is een van de meest effectieve manieren om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren.

Prijs nieuw dak

Prijs dakwerker per uur

Het uurtarief van een dakwerker verschilt meestal tussen €35,- en €45,-. Dit tarief kan variëren afhankelijk van de ervaring van de dakwerker en de regio waarin je woont. Een dakwerker met ervaring zal tussen de €40,- en €45,- per uur vragen, terwijl een dakwerker met minder ervaring rond de €35,- tot €40,- per uur zal kosten. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen om een goed beeld te krijgen van de kosten.

Gemiddelde prijs nieuw dak

De kosten voor een nieuw dak hangen af van verschillende factoren zoals het type dak en de gebruikte materialen. Gemiddeld betaal je tussen de €1.800,- en €4.500,- voor een dakrenovatie van 50m².  De prijs per m² varieert van €20,- tot €150,- per m² en hangt af van het type dak en de klus. Hieronder vind je een prijstabel met de kosten voor het verwijderen van oude dakbedekking en het plaatsen van nieuwe dakbedekking.

Prijs nieuw dak 2024

Type werkzaamheden Gemiddelde prijs per m²*
Plat dak €30,- tot €60,-
Hellend dak €22,- tot €120,-
Dakisolatie aanbrengen €20,- tot €115,-
Dakbeschot vernieuwen €90,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per dakwerker kunnen verschillen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Wat is de prijs van dakbedekking?

De keuze van de dakbedekking heeft een grote invloed op de totale kosten van dakwerken. Voor een plat dak ligt de prijs tussen de €30,- en €80,- per m². Bitumen dakbedekking kost bijvoorbeeld €40,- tot €60,- per m². Wanneer je kiest voor een groendak betaal je gemiddeld tussen de €40,- en €80,- per m².

De prijzen voor een hellend dak kunnen hoger oplopen, gemiddeld tussen de €22,- en €120,- per m². Kies je voor een hellend dak met dakpannen als dakbedekking? Dan betaal je rond de €22,- tot €66,- per m².

Wil je riet als dakbedekking laten aanbrengen? Dan betaal je rond de €70,- tot €95,- per m². Hieronder vind je een compleet overzicht van de kosten per m².

Soort dak Prijs dakbedekking per m²*
Plat dak  
EPDM €60,- tot €80,-
Bitumen €40,- tot €50,-
Groendak €45,- tot €200,-
PVC €55,- tot €70,-
Hellend dak  
Betonnen dakpannen €22,- tot €41,-
Keramische dakpannen €32,- tot €65,-
Bitumenleien €30,- tot €40,-
Kunstleien €65,- tot €75,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per dakdekker kunnen verschillen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Prijs dakwerken: handige bespaartips!

Dakwerken kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen, maar er zijn verschillende manieren om te besparen op de totale kosten:

 • Vergelijk offertes: Vraag meerdere offertes aan bij verschillende dakdekkersbedrijven om de beste prijs te vinden. Dit kan je tot wel 40% besparen op de totale kosten.
 • Doe zelf voorwerk: Als je zelf wat voorbereidend werk kunt doen, zoals het verwijderen van oude dakbedekking, kan dit de kosten van de arbeid verlagen
 • Kies voor een lager Btw-tarief: Soms geldt er een lager Btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor bepaalde dakwerken. Informeer hiernaar bij je dakdekker.
 • Gebruik subsidiemogelijkheden: Controleer of je in aanmerking komt voor subsidies of premies voor dakisolatie of duurzame dakbedekking. Dit kan de kosten aanzienlijk verlagen.
 • Combineer werkzaamheden: Als je meerdere dakwerken tegelijk laat uitvoeren, zoals dakisolatie en dakrenovatie, kan dit de totale kosten verlagen doordat de dakdekker efficiënter kan werken.

Dakonderhoud

Besparen op de prijs van dakwerken? Vergelijk gratis offertes!

De prijs die je betaalt voor het laten uitvoeren van dakwerken kan behoorlijk verschillen afhankelijk van het type dakwerk, het tarief van de dakwerker en de grootte van het dakoppervlak. Wil je een reparatie of renovatie laten uitvoeren door een dakwerker bij jou uit de buurt? Ga dan nu op zoek naar een dakdekker bij jou uit de regio.

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis de prijzen van verschillende dakdekkers in de buurt. Kies de dakwerker met het beste aanbod en bespaar zo gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs. Dat wil jij toch ook? Het vergelijken van offertes is gratis en compleet vrijblijvend: je zit dus helemaal nergens aan vast.