Menu Sluiten

Hoeveel betaal je voor een vastgoedmakelaar?

vastgoedmakelaar

Hoeveel betaal je voor een vastgoedmakelaar?

Met een vastgoedkantoor in Antwerpen zorg je dat alles netjes geregeld wordt en je geen zorgen hoeft te maken voor de verkoop of verhuur van je woning. Een vastgoedkantoor kost je natuurlijk wel geld en uiteindelijk wil je waar voor je geld krijgen. Maar wat doet een vastgoedkantoor nu precies en hoeveel betaal je ervoor?

Wat zijn de taken van een vastgoedkantoor?

Besluit je om vastgoed te verkopen of te verhuren dan kan een vastgoedkantoor de leuke en mindere leuke taken uit handen nemen. En dat is iets waar je geen nee kunt tegen zeggen. Schakel je een vastgoedkantoor in dan kan dit bedrijf jou met een aantal zaken helpen. Zo kun je denken bij de verkoop van je woning aan het schatten hoeveel de woning precies waard is. Maken ze reclame met mooie foto’s en aantrekkelijk omschrijving. Organiseren ze bezichtigingen en helpen je met onderhandelen van de prijs. Tot slot nemen ze bij de verkoop veel administratieve handeling van je over.

Waarom zou je een vastgoedkantoor inschakelen?

Heel simpel uitgelegd is een vastgoedkantoor vooral gemak. Heb je geen zin en tijd om allerlei minder leuke klusjes te doen bij de verkoop of verhuur van je woning dan is een vastgoedkantoor precies wat je nodig hebt. Zo’n makelaar weet alles over wetgeving en kent de markt op z’n duimpje. Met een groot netwerk weet hij of zij je woning binnen snelle tijd te verhuren of verkopen. En dat onderhandelen van de prijs? Niet nodig, want daar zijn makelaars van vastgoedkantoren een ster in.

Wat betaal je voor een vastgoedkantoor?

De diensten die een vastgoedkantoor aanbiedt kent geen vast prijskaartje. Het ligt dus helemaal aan welke taken ze van je overnemen. Kijk je naar een verkoop van een woning dan rekent een vastgoedkantoor zo tussen de 2% en 6% van de totale verkoopprijs. Laat je een woning verhuren dan wordt het meestal berekend op een aantal maanden huur. Dat maakt het mogelijk dat twee makelaars verschillende prijzen hanteren. Overigens zijn makelaars verplicht om hun tarieven duidelijk zichtbaar te tonen. Je woning verkopen in Antwerpen of verhuren in Antwerpen? Kies dan voor vastgoedkantoor in de omgeving.